Finalment, aquest cap de setmana es posaran les Primeres Pedres. 4 escultures, 4 projectes, 4 reflexions sobre la ciutat de Badalona, sobre la nostra història, la nostra gent. Des del col·lectiu creatiu Estenent el Desastre, estem satisfets de la nostra feina, una humil aportació a la memòria de les barraques sobre les que es van aixecar els barris de la Salut, Llefià, Sant Roc i el Congrés. "Cada Barri" és un tribut a la memòria de la gent treballadora, als nostres avantpassats anònims.

Mentre enllestim els darrers preparatius de la inauguració, aprofito un moment per reconèixer la gran tasca que han portat a terme els altres companys de viatge, per fer que aquest vaixell arribés a bon port: Dinís Òrrit, Joan Sansa, els inesgotables Joan Puche i Paco Fanés i la Teresa Mateu. Ells han estat els artífexs reals d'aquesta aventura i la seva perseverància té molt de mèrit.

Les Primeres Pedres és un gran projecte, tant des del punt de vista conceptual com en la seva execució i és, sense dubte, una de les més destacades actuacions culturals a l'espai públic a Badalona (i rodalies) en molts anys. Les Primeres Pedres és també un llegat que la Capitalitat de la Cultura Catalana de >Badalona l'any 2010 deixarà per la posteritat. Un llegat compromès, conseqüent, voluntariós, auster per necessitat, enginyós i, sobretot, valent.

Acózar, 2010


Reportatge a TvB




Podeu trobar més informació sobre la concepció, el disseny i l'elaboració de l'escultura en aquest enllaç:

- Cada Barri

Etiquetes de comentaris: , ,