Primeres Pedres
Finalment, aquest cap de setmana es posaran les Primeres Pedres. 4 escultures, 4 projectes, 4 reflexions sobre la ciutat de Badalona, sobre la nostra història, la nostra gent. Des de Suburbe-Estenent el Desastre, estem satisfets de la nostra feina, una humil aportació a la memòria de les barraques sobre les que es van aixecar els barris de la Salut, Llefià, Sant Roc i el Congrés. "Cada Barri" és un tribut a la memòria de la gent treballadora, als nostres avantpassats anònims.

Mentre enllestim els darrers preparatius de la inauguració, aprofito un moment per reconèixer la gran tasca que han portat a terme els altres companys de viatge, per fer que aquest vaixell arribés a bon port: Dionís Òrrit, Joan Sansa, els inagotables Joan Puche i Paco Fanés i la Teresa Mateu. Ells han estat els artífexs reals d'aquesta aventura i la seva perseverància té molt de mèrit.

Les Primeres Pedres és un gran projecte, tant des del punt de vista conceptual com en la seva execució i és, sense dubte, una de les més destacades actuacions culturals a l'espai públic a Badalona (i rodalies) en molts anys. Les Primeres Pedres és també un llegat que la Capitalitat de la Cultura Catalana de Badalona l'any 2010 deixarà per la posteritat. Un llegat compromès, conseqüent, voluntariós, auster per necessitat, enginyós i, sobretot, valent.

Reportatge a TvB


Entrevista a RCB

Entrevista a Joan Sansa, Dionís Òrrit, Joan Puche i Pol Acózar al programa Nines Russes de Ràdio Ciutat de Badalona per a la presentació del projecte Les Primeres pedres.

Etiquetes de comentaris: